Aurinkosähköjärjestelmät – viherpesua vai säästettyjä euroja?

Auringolla tuotettu energia on paitsi vastuullista ja ympäristöystävällistä, myös erittäin kustannustehokasta. Nykyaikaiset aurinkopaneelijärjestelmät maksaa itsensä takaisin vähintään kahdesti elinkaarensa aikana ja se on paras tapa vähentää kiinteistön hiilijalanjälkeä.
Author picture

Aurinkosähköjärjestelmät ja aurinkopaneelit ovat olleet viime aikoina monen pientaloasujan ja mökkeilijän huulilla. Kaukana infrastruktuurista olevilla mökeillä ne ovat olleet perinteisesti melkeinpä ainut tapa saada jääkaappi pidettyä kylmänä sekä puhelin latingissa. Sittemmin niistä tuli kaupunkiolosuhteissa tietynlaisten älykoti-insinöörien suosimia viritelmiä, mutta sähkön hinnan noustessa moni on ruvennut pohtimaan niistä ratkaisua kalliiden sähkölaskujen kukistamiseksi. Aurinkoenergia on nopeimmin kasvava sähkön tuotantomuoto, jonka avulla voi saavuttaa selvää säästöä sähkölaskuissa.

Auringolla tuotettu energia on paitsi vastuullista ja ympäristöystävällistä, myös erittäin kustannustehokasta. Nykyaikaiset aurinkopaneelijärjestelmät maksaa itsensä takaisin vähintään kahdesti elinkaarensa aikana ja se on paras tapa vähentää kiinteistön hiilijalanjälkeä. Perinteisesti on ajateltu, että eihän Suomessa paista edes aurinko kuin muutaman kuukauden vuodesta. Kuitenkin etenkin eteläisessä Suomessa aurikoenergian tuottopotentiaali on erittäin hyvä – jopa yhtä hyvä kuin Keski-Euroopan mailla.

Miten aurinkoenergiajärjestelmä toimii?

→ Aurinkopaneeli muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköenergiaksi

→ Invertteri muuttaa paneelien tuottaman tasavirtasähkön talossa käytettäväksi vaihtovirraksi

→ Järjestelmän tuottama mahdollinen ylimääräinen sähkö myydään verkkoyhtiölle

→ Kaikki tapahtuu automaattisesti ja voit seurata tuotanto invertterin näytöltä tai mobiiliapplikaatiosta.

Avoimen datan aineistot apuna

Pääkaupunkiseudulla on jopa valmiita ilmaiseksi käytössä olevia kartta-aineistoja, joiden pohjalta voit nähdä sopisiko aurinkopaneelit juuri sinun kotisi katolle. Aineistossa on nähtävillä aurinkopaneeleille sopivat sijainnit sekä sähköntuottopotentiaali (MWh/vuosi) rakennuksittain. Aineistoissa on huomioitu jopa pilvisyys, suora säteily, pilvistäheijastunut säteily, varjostukset rakennuksista ja puista ym. Näitä aineistoja on mielenkiintoista tutkia, jos harkitsee järjestelmän hankintaa. Pääset tutustumaan aineistoon HSY:n avoimessa karttapalvelussa.

Mielenkiintoista aineistoa tutustuttavaksi löytyy myös Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) sivuilta. Siellä on tehty hienoja työkaluja esimerkiksi asumisen ympäristövaikutusten arviointiin, kuten esimerkiksi aurinkosähkön kannattavuuslaskuri pientaloille. Näihin aineistoihin pääset tutustumaan SYKE:n sivuilla.

Olemme myös Byggellä päättänyt ottaa tarjontaamme aurinkosähköjärjestelmät, joita toimittaa tarkasti valitsemamme kumppanimme Rasol Oy. Yhteistyökumppaniksemme Rasol päätyi erinomaisen asiakastyytyväisyyden sekä asennusten ensiluokkaisen laadun takia. Nämä ovat ensisijaisen tärkeitä asioita kaikissa kumppanuuksissa, joita solmimme. Käy kurkkaamassa, mitä aurinkosähköjärjestelmän asennus kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi maksaisi: https://bygge.fi/aurinkopaneelit. Laskelman tekeminen ei sido sinua mihinkään ja voit halutessasi pyytää asiantuntijaa olemaan yhteydessä sinuun, mikäli sinua kiinnostaa kuulla enemmän.

Haluatko, että olemme sinuun yhteydessä?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Seuraa meitä