Laske ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hinta hintalaskurilla

Täysin maksuton

Byggen käyttäjänä nautit yhteistyökumppaniverkostomme tarjoamista eduista. Maksat ainoastaan tehdyistä töistä suoraan urakoitsijalle.

Ei yllättäviä kuluja

Kumppanimme ovat sitoutuneet toteuttamaan työt Byggen hintalaskurin mukaisesti. Ei piilokuluja tai yllättäviä lisälaskuja.

Laatutakuu

Olemme valinneet kumppaniksimme vain luotettavimmat alan ammattilaiset. Voit olla varma, että työ suoritetaan laadukkaasti ja ammattitaidolla.

Hintalaskuri

Ilmanvaihdon nuohous


Työn sisältö:

  • Ilmanvaihtokanaviston nuohous

  • Ilmanvaihtokoneen puhdistus ja puhaltimien toiminnan tarkistus

  • Venttiilien pesu/puhdistus

  • Suodattimien vaihto (tilaajan hankkimat suodattimet)

  • Puhdistuspöytäkirja ja pöytäkirjan lisäys automaattisesti omaan Bygge-huoltokirjaasi.

Epäröitkö?

Haluan että minuun otetaan yhteyttä ja kerrotaan lisää

bygge-huoltokirja-kirjautuminen
Usein kysytyt kysymykset

Yhteistyökumppanimme on teihin yhteydessä puhelimitse kahden arkipäivän kuluessa tilauksesta. Puhelussa sovitaan työn toteutuksen tarkempi aikataulu.

Kodin ilmanvaihtokanavat suositellaan puhdistettavaksi noin 5-10 vuoden välein. Tuloilmakanavat tulisi tarkistaa ja tarpeen tullen puhdistaa hieman useamman, noin 5 vuoden välein.

Allergiat, lemmikit ja kodin sijainti vaikuttavat myös suositeltuun puhdistusväliin. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksella on suora vaikutus kodin sisäilman laatuun ja näin ollen allergia- ja lemmikkikodeissa kanavien suositeltu puhdistusväli on hieman tiheämpi.

Kodin ilmanvaihto on monesta eri osasta koostuva kokonaisuus. Hyvin huollettu ilmanvaihtojärjestelmä on tärkein kodin sisäilmaan vaikuttava tekijä. Ajan saatossa ilmanvaihtokanaviin koostuu monenlaista sinne kuulumatonta roskaa, jotka heikentävät ilmanvaihtojärjestelmän toimivuutta ja sisäilmaa.

Likaa kertyy ulkoa tulevan tuloilman kautta sekä sisältä poistuvan poistoilman kautta. Tuloilman mukana ilmanvaihtokanaviin kertyy muun muassa siitepölyä, roskia, hyönteisiä ja pienhiukkasia. 

Poistoilman mukana kanaviin kertyy muun muassa lemmikkien karvoja ja pölyä. 

Tämä IV-kanaviin kertyvä lika heikentää ajan saatossa ilmanvirtausta kanavissa mikä johtuu sisäilman laadun heikkenemiseen. Likainen ilmanvaihtokanava on myös otollinen kasvualusta erilaisille mikrobeille. Huono sisäilma johtaa väsymykseen, ärtymykseen ja pahentaa mahdollisia allergiaoireita.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ei ole loppujen lopuksi kovin monimutkainen toimenpide, mutta vaatii oikeat työkalut & ammattitaitoa.

Ensiksi tulee irroittaa ilmanvaihtoventtiilit ja sulkea ilmanvaihtoaukot. Tämän jälkeen ilmanvaihtokoneesta tulee irroittaa tarvittavat osat.

Seuraavaksi ilmanvaihtokanaviin tulee muodostaa alipaine, joka saadaan aikaiseksi alipaineistajalla. Varsinainen puhdistus suoritetaan kelavaijeriharjalla edeten kauimmaisesta venttiilistä kohti lähinnä olevaa venttiiliä.

Puhdistuksen jälkeen asentaja tekee vielä ilmamäärien mittauksen & tarvittavat säädöt.

Työ kestää asunnon koosta riippuen noin 3-5 tuntia ja asunnossa voi asua normaalisti puhdistuksen aikana.

Omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus on täysin kotitalousvähennyskelpoista. Vuonna 2022 vähennyksen määrä on 40 % työn verollisesta hinnasta. Vähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Kotitalousvähennys lasketaan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Laskulla tulee eritellä työnosuus ja käytetyt varaosat. Kotitalousvähennys lasketaan ainoastaan työnosuudesta ei esimerkiksi varaosista tai muista materiaaleista. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 €/henkilö. Eli pariskunta voi saada vuonna 2022  4 500 € suuruiset vähennykset. Kotitalousvähennyksen omavastuu on vuodessa 100 €/henkilö. Lue lisää kotitalousvähennyksestä ja vähennyksen ilmoittamisesta Verottajan kotisivuilta. Linkki

Työn suorittava urakoitsija laskuttaa ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta suoraan työn tilaajaa. Bygge ei ole mukana rahaliikenteessä vaan välittää ainoastaan tilauksen urakoitsijalle. Työn tekevä urakoitsija sitoutuu tekemään työn tilauksessa olevan hinnan mukaisesti. Mahdollisista lisätöistä sopivat tilaaja ja urakoitsija keskenään.

Bygge on valinnut yhteistyökumppanikseen luotettavat ja hyväksi havaitut alan ammattilaiset. Olemme tarkastaneet yritysten taustat Vastuu Group:in tietokannasta ja valinneet kumppaneiksi ainoastaan sellaisia yrityksiä, jotka ovat hoitaneet viranomaisvelvoitteet vaaditun mukaisesti.

Bygge itsessään ei tee ilmanvaihtokanavien puhdistusta vaan me olemme sinun tukena varmistamassa, että saat parasta mahdollista palvelua ja että työt tulee varmasti tehdyksi alan ammattilaisen toimesta.

Ei turhaa säätämistä! Jokainen meistä tietää, että hyvän ja luotettavan tekijän löytäminen voi olla vaikeaa. Me poistamme turhan säädön ja häsläyksen.

Bygge on valinnut yhteistyökumppanikseen luotettavat ja hyväksi havaitut ja luotettavat alan ammattilaiset. Olemme tarkastaneet yritysten taustat Vastuu Group:in tietokannasta ja valinneet kumppaneiksi ainoastaan sellaisia yrityksiä, jotka ovat hoitaneet viranomaisvelvoitteet vaaditun mukaisesti.

Et ole yksin, me olemme apunasi! Mikäli et ole syystä tai toisesta tyytyväinen työn jälkeen me autamme sinua asian selvittämisessä ja varmistamme, että asia tulee varmasti hoidettua kuntoon.

Työn hintaan vaikuttaa useampi tekijä, kuten: Ilmanvaihtojärjestelmän tyyppi (koneellinen tulo ja poisto, huippuimuri, ilmalämmitys vai painovoimainen). Lisäksi asuinpinta-ala, kerrosten lukumäärä ja kodin sijainti vaikuttavat lopulliseen hintaan. Byggen hintalaskurin avulla pystymme tarjoamaan sinulle sitovan hinnan, jolla yhteistyökumppanimme tulee suorittamaan ilmanvaihtokanavien puhdistuksen.